H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

A BABAKO Egyesület 2021. nov. 25-én elindította a Malmok a Séden programját.

Az első fordulót a Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola csapataival járta végig Magyar János.

A gyerekek a Laczkó forrásnál Nagyné Kozma Ildikóval beszélgettek a megújuló energiák felhasználásáról, előnyeikről, hátrányaikról, majd rátértek a vízi energia hasznosítási módjaira.

Minden csapat feladatlapot kapott, melyet a malmok felkeresésekor kellett kitölteni. A Veszprémben működő 15 vízimalomból ezen a találkozón a Felső - Csatári malom, a Csengős malom, az Unger malom, valamint az Éllő malom történetével ismerkedtek a diákok és kísérő nevelőik. Felkeresték a Gabriel malom romjait, majd a Puskás malom működésével, annak kiemelkedő eseményeivel zárták a sétát.

 

Feladatlapjukat magukkal vitték, hiszen a januári második fordulóra malmokkal kapcsolatos szólásokat, közmondásokat kell gyűjteniük a vállalkozó gyermekeknek.

Várjuk még azokat a jelentkezőket, akik hajlandóak csatlakozni a Tasner Antal Általános Iskola 5 fős csapatához, hogy megkezdhessék ők is a programot. Egy-egy sétára max. 15-20 főt tudunk fogadni!

Jelentkezni  Nagyné kozma Ildikónál (tel: 30-602-1013) lehet, 12. 16-ig.

A „Malmok a Séden” vetélkedőnkre idén –pályázati támogatással - várjuk iskoláik 3-6. évfolyamos, 5 fős csapataikat.

A program menete – az eddig bevált - 3 fordulós előkészítő, majd a döntő játék lesz.

A bejárásokat ismételten Magyar János építészmérnökkel végezzük és minden egyes sétán feladatlap vár a csapatokra. A malmok bejárása (2 forduló) ősszel, novemberben, decemberben lesz. A 3. fordulóban a malmok műszaki tulajdonságairól beszélünk, és elkezdjük a makett készítését is, melyet a téli hónapokban kell elkészíteni.

A döntő játékra várhatóan március - áprilisban kerül sor.

A döntő legjobb csapatai és felkészítő nevelőik jutalomban részesülnek

Nevezési határidő: 2021. november 22.

Az első forduló időpontja (várhatóan) nov. 25. (csütörtök) 14:00 – 15:30 óráig tart.

A nevezést erre a címre kérem: nki.babakokukacgmail.com

Veszprém, 2021. 11. 02

                  Nagyné Kozma Ildikó

               elnökhelyettes, szervező                                                                                     


 

Az "Idő van - Változó évszakok - Az időjárás szerepe" elnevezésű fotópályázat lezárult. A pályázóknak szívből gratulálunk és köszönjük, hogy fotóikkal megtiszteltek bennünket. 

A pályázatra összesen 61 pályamű érkezett, melyek közül igen nehéz feladat volt a legjobbak, legkreatívabbak kiválasztása.

Az eredmények a mellékelt dokumentumban olvashatók. 

Eredmények

Sajnos, a vírushelyzet fokozódására tekintettel, a fotókból készült kiállítás és ünnepélyes díjátadó az idén elmarad, de mindenkit szeretettel invitálunk egy "virtuális" kiállításra, IDE kattintva.

Az okleveleket és a nyereményeket november végéig minden iskolába eljuttatjuk.

Minden résztvevőnek és díjazottnak gratulálunk!

Üdvözlettel:

Guzmits Viktória - Zöld Koordinátor, szervező

Szűcs Attila - BABAKO elnök