H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

A BABAKO Egyesület idén 8. alkalommal szervezte meg - 10 csapat nevezésével – a „Malmok a Séden” programját.

Az őszi és tavaszi sétákon alakalmával Magyar János építészmérnök irányításával keresték fel és ismerték meg a veszprémi malmok történetét, helyszíneit. 

 

A harmadik foglalkozáson Nagyné Kozma Ildikó segítségével elkészítették a vízi malom kerekét, melyhez otthoni feladatként kellett elkészíteni a saját malom makettjüket.

 

A feladatlapok eredményei alapján 6 csapat kapott meghívást a döntő játékra május 2-ára, az egyesület termébe.

 

Az 5 fős csapatok elsőnek bemutatták az elkészült makettjüket, melyeket a zsűri elnöke: Völler István ny. malomgépész, malomtörténeti kutató, Márkusné Vörös Hajnalka ,a Veszprém megyei Honismereti Egyesület elnöke, valamint Övegesné Kóber Zsuzsa, a BABAKO Egyesület munkatársa értékelt. Ezután Bontó László kisfilmjével elevenítették fel – a séták alkalmával megismert malmok épületeit - emlékeiket, majd totó kitöltésével adtak számot megszerzett tudásukról. A vetélkedő játékos részét képezte a „malmos” szólások, közmondások összerakása, értelmezése, darálékok felismerése, csoportosítása, az „A part alatt” mese képeinek sorba rakása, valamint a „Toldi Miklós vizes sorverseny”.

 

A csapatok jutalmát, az 1-3. helyezettek oklevelét és meghívóját a „legek kirándulására” Szűcs Attila az egyesület elnöke, a döntő játék résztvevőinek ajándék csomagját Márkusné Vörös Hajnalka adta át.

Eredmények:

1. Tasner Antal Ált. Iskola Öskü,

2. Kossuth L. Ált. Iskola 2. csapata,

3. Deák F. Ált. Iskola 4.D 2. csapata,

4. Kossuth L. Ált. Iskola 1. csapata,

5. Deák F. Ált. Iskola 4.D 1. csapata,

6. Rózsa Úti Ált. Iskola csapata.