H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

VI. Zöld Diákparlament

14 iskola közel 100 diákja és 20 pedagógusa valamint 5 más szervezet is képviseltette magát az idén 6. alkalommal megszervezett Zöld Diákparlamenten, melynek fő témái a fenntartható városok és közösségek, valamint Veszprém EKF2023 pályázata volt.

Veszprém MJV polgármesteri Hivatala Kossuth termében megszervezett programon először Némedi Lajos Veszprém MJV alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket. Sipos Imre, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója, és Schindler Lászlóné a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója gondolatai után Szauer István, a Veszprémi Tankerület igazgatója nyitotta meg rendezvényünket.

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy Dr. Varga Attila, az OFI főosztályvezetője tartotta bevezető előadásunkat: Az oktatás változó szerepe a fenntarthatóságra nevelésben címmel.

Fővédnökünk, Dr. Soós Gábor UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága főtitkára mutatta be az ENSZ Globális Célok programját.

Ezután Mike Friderika, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. projektmenedzsere: Veszprém Európa Kulturális Fővárosa - mit is jelent valójában? - kérdéssel hozta közelebb városunk nagy sikerét és a diákságot érintő jövőben feladatait. Dr. Domokos Endre a Pannon Egyetem docense: Klímakihívások Veszprém megyében címmel mutatta be városunk helyzetét és jövőjét a változásokhoz kapcsolódóan. Pernesz Kata táj- és kertépítész mérnök a VKSZ Zrt. részéről mutatta be a megvalósult, fenntartható gyepgazdálkodás lehetőségeit városunkban. A felnőtt előadók sorát Nagyné Kozma Ildikó, egyesületünk alelnöke zárta, a fenntarthatóságra nevelésben az óvodáskor kiemelt szerepét bemutató, interaktív előadásában.

A Diákbemutatók nagy felkészültségről és a jövőért érzett felelősségről tettek tanúságot. A Zöld Diákparlament munkáját a következő két évre szóló határozatok beterjesztése és megszavazása zárta.

A programot társzervezeteink bemutatkozása zárta. Köszönjük Márkusné Vörös Györgyi (Veszprém Megyei Honismereti Egyesület), Raffai Csilla (Túrajó - Veszprém Másképp), dr. Nagy Georgina (Pannon Egyetem Környezetmérnöki Intézet), és a HATESZ Egyesület bemutatkozását. A programon a SÉF Szakképző Iskola közösségi szolgálatos diákjai biztosították az ebédet.

Köszönjük Veszprém MJV, az UNESCO Magyar nemzeti Bizottsága, a Pannon Egyetem, a VKSZ Zrt., a SzínVonal Dekor, valamint a Gravírműhely támogatását a  VI Zöld Diákparlament sikeréhez.

 

A  VI. Zöld Diákparlament programja